Към съдържанието

Начало /

Новини /

Sigma-7 на Yaskawa – сервозадвижвания от последно поколение.

Sigma-7 на Yaskawa – сервозадвижвания от последно поколение.

10 юли 2024

С над 18 милиона внедрени сервосистеми в индустрията Yaskawa притежава комбинация от дългогодишен опит и експертно ноу-хау в сферата на управлението на движението. Резултатът е отличната ефективност и производителност на всяка система и изключително нисък процент откази.

С настоящата си серия сервозадвижвания Sigma-7, компанията присъства на пазара с истински шедьовър по отношение на прецизността и надеждността. Благодарение на усъвършенстваните си функции тази продуктовата линия от последно поколение позволява бързо и безпроблемно инсталиране само в рамките на няколко минути. Тя дава възможност и за лесни, специфични за различните приложения, настройки, които гарантират максимално оползотворяване на потенциала на сервотехнологията.

Разработката на Sigma-7 е фокусирана върху три основни цели: бързо въвеждане в експлоатация, висока производителност и максимална надеждност при работа.

Моделите от серията са създадени специално да покриват изискванията както на машиностроителните предприятия, така и на крайните потребители в производствения сектор. Сервозадвижвания на Yaskawa притежават особено голям потенциал да „блеснат“ в приложения свързани с опаковането на продукти, в полупроводниковото производство, в дървообработката и в печатарството.

Интуитивни. Бързи. Надеждни.

Сред предимствата на  Sigma-7 е бързата настройка в рамките само на 3 минути благодарение на предварително конфигурираните модули в софтуерния помощник за инсталиране.

Функцията за директно въвеждане в експлоатация позволява незабавно използване на сервозадвижването без необходимост от сложно параметризиране или специализирани познания в областта. Налице е и функция за автоматично конфигуриране, която позволява на системата бързо и автономно да се адаптира към изискванията на приложението.

Друго преимущество на Sigma-7 са възможностите за спестяване на пространство в шкафа за управление. Новият дизайн на корпусите позволява монтаж “side-by-side” на драйверите без отстояния помежду им. Така общото необходимо пространство се свежда до минимум.

Ключова полза от избора на новите сервозадвижвания е и тяхната висока екологична ефективност. Високата ефективност на двигателите Sigma-7 намалява количеството на генерираната отделена топлина с до 20%, а технологията за свързване по DC Bus споделяне на енергия позволява редуциране на общата консумация на ел. енергия с до 30%.

Sigma-7 намалява общите разходи, като осигурява по-бързо въвеждане в експлоатация, по-висока производителност с повече продукти за по-малко време и намален престой на машината поради високата си надеждност.

Седем причини да изберете Sigma-7

  1. Широка гама серво двигатели и серво драйвери:

– компактна, класическа серия от 50 W до 15 kW;

– линейни сервомотори с пикова сила до 7560 N;

– Серия Direct Drive с въртящ момент от 2 до 600 Nm.

  • Спестяване чрез производителност;

– претоварване 350 % за 3 – 5 секунди
– висок пиков въртящ момент, голяма динамика.

3. Функции за безопасност:

– вградена функция за безопасно ограничаване за въртящия момент (STO) във всички серводрайвери от серията;

– Sigma-7 отговарят на изискванията на SIL3/PLe (Cat. 3)

– стандартно вградени SS1, SS2, SOS и SLS функции във всеки модул за безопасност.
– налични са различни опционални модули с до 14 функции за безопасност.

4. Висока ефективност:

– подобрената ефективност на двигателя намалява генерирането на топлина с около 20%.

– подходящи за работа в широк температурен диапазон на околната среда (от -5 до +55 °C).

5. Оптимална прецизност:

– 24-битов абсолютен енкодер от последно поколение за максимална точност; висока резолюция от 16 милиона импулса на оборот.

6. Впечатляваща производителност – компенсиране на пулсациите за максимална гладкост и динамика на движението.

  • Изключителна надеждност.

– подобрена надеждност на машината, намалени разходи за обслужване и поддръжка, по-малко време за престой.