Към съдържанието

Начало /

Новини /

Приложения на линейните задвижвания LINMOT

Приложения на линейните задвижвания LINMOT

23 май 2024

Електрическите линейни мотори и сервозадвижвания LinMot намират широко приложение в различни сектори на индустрията, включително в агресивни и взискателни промишлени среди.

Те се отличават с усъвършенствани технически характеристики, минимални изисквания за поддръжка и оптимална издръжливост. Специалният дизайн на отлетите корпуси, както и интегрираните магнитни сензори за позиция, позволяват на двигателите със степен на защита до IP69K да работят надеждно и безпроблемно дори в силно замърсена среда и висока влажност.

Портфолиото на LinMot обхваща богато разнообразие от стандартни и специализирани продуктови серии, подходящи както за стандартни задачи в сферата на пневматиката, така и за комплексни приложения в областта на сервозадвижването.

 

Хранително-вкусова промишленост

Иновативните технологии за задвижване на LinMot оптимизират процесите в производството, преработката и опаковането на храни и напитки. Компанията предлага голямо разнообразие от модели с хигиенен дизайн от неръждаема стомана, разработени специално за приложения като пълнене, измерване, сортиране, компресиране, запечатване и др.

Приложение за манипулатори и асемблиране

Задвижванията LinMot значително подобряват гъвкавостта и производителността на манипулаторите в задачи свързани с асемблиране благодарение на иновативния си plug-and-play дизайн, който позволява безпроблемно интегриране в модулни производствени системи и минимизира времето за въвеждане в експлоатация.

Приложенията им обхващат всички възможни задачи в областта на задвижването, включително системи за подаване и трансфер, pick-and-place модули, палетизатори, XY маси, преси, сортери, станции за измерване, монтаж, лепене, качествена инспекция и др.

Автомобилостроене

Решенията на LinMot гарантират оптимална ефективност и гъвкавост при асемблирането на автомобилни компоненти в големи серии, като покриват изискванията на приложенията по цялата верига на производството в този сектор – от управлението и транспорта на материали през инспекцията за грешки до функционалните тестове и изпитванията за издръжливост на готовите автомобили.

Текстилна промишленост

Линейните мотори на швейцарския производител се отличават с висока динамика на движение, максимална здравина и издръжливост и устойчиви на износване компоненти, които им гарантират дълъг експлоатационен живот и минимум престои.

За специфични приложения, като шиене, тъкане и намотаване на прежди, се изискват висока прецизност, гъвкавост и оптимално използване на материалите. За целта LinMot предлага предварително програмирани функционални блокове за управление.

Полупроводникова и електронна индустрия

Иновативните решения за задвижване и интелигентните компоненти за управление на LinMot гарантират максимална ефективност и надеждност при производството и транспорта на електронни изделия.

Линейните задвижвания на компанията намират широко приложение в системи с манипулатори за полупроводникови компоненти –  подложки, инспекция, монтаж, пакетиране, печат, насищане на печатни платки, депанелизиране, тестване и др. Производителят предлага и специални модули за приложения в чисти стаи с клас до ISO4.

Лабораторна автоматизация, медицина и фармация

Автоматизираните работни станции в лабораторните комплекси и оборудването в медицинското и фармацевтичното производство изискват висока гъвкавост, прецизност и повтаряемост на движенията. В допълнение към това компактните задвижвания LinMot осигуряват безшумна работа и минимални изисквания за поддръжка.

Електромагнитните задвижвания от гамата работят без износване и са подходящи за използване в чисти помещения. Предлага се и специална фамилия модули от неръждаема стомана с хигиенен дизайн, устойчиви на замърсяване, корозия и агресивни почистващи химикали и процедури.

Повече за приложенията на задвижванията LinMot в индустриалния печат и етикетиране, дървообработката и други сектори ще намерите тук.