Към съдържанието

Начало /

Новини /

LinMot електрически линейни мотори от ново поколение

LinMot електрически линейни мотори от ново поколение

17 май 2023

Преди две години LinMot представи на пазара и второ поколение такива задвижвания, представляващи комбинация на линейни и ротационни мотори. Този тип задвижвания намират широко приложение при въртеливо постъпателни движения като завиване на капачки, крепежни елементи и др. с управляем момент на сила, както при позициониране с висока точност, така и при ротационното движение.
Драйвери за линейните мотори

Драйвери за линейните мотори

LinMot предлага пълна гама от серводрайвери, които са бързи, гъвкави, с богата функционалност и лесни за интегриране във всяко приложение. Проектирани са за прецизен контрол, оптимална сила/въртящ момент и голям набор от функции, които допълват гамата от функционалности на линейните двигатели. Драйверите са потребителски ориентирани, осигурявайки лесно използване и надеждност, спестявайки време и пари.

Други предимства са:

  • Функционална безопасност с SLS, SOS, SS1, SS2, SBC, SBT
  • Опция за калибриран измервателен усилвател за измервателни приложения със сертификат за калибриране в допълнение към CE и UL
  • Предлагат се драйвери с и без STO
  • Автоматичното откриване и параметризиране на драйверите чрез Plug and Play технологията позволява съкращаване на времето за пуск. Предварително програмирани функционални блокове и примери спомагат лесното овладяване на тази техника от машиностроителите.

Приложения на електрическите линейни задвижвания:

Благодарение на своята гъвкавост относно работните процеси, швейцарската прецизност и не на последно място – гарантираното енергоспествяне, електрическите линейни задвижвания на LinMot се ползват с голяма популярност в различни сектори като вече споменатите хранително-вкусова, текстилна, печатна, етикетираща индустрия, роботизация, автомобилостроене и електронно производство, дървообработка, фармацевтична промишленост и др.

С линейните задвижвания на LinMot се постигат по-бързи, по-точни и по-нискоенергийни приложения. Определено Вашите машини ще реализират конкурентни предимства по отношение на габарити, производителност и спестяване на енергия. Може да избегнете енергоемките и бавни пневматични задвижвания, както и шума на компресорите с подготвителните пневматични групи.

Можете да видите приложенията в работен процес на https://linmot.com/applications, както и в канала на LinMot в YouTube. Екипът на Гемамекс е на разположение за повече информация и съдействие при решаване на конкретна задача от Вашето производство.