Фирма Гемамекс представя система за контрол и регистрация на температура на пещи за термична обработка .
1
Системата е изградена на базата на прецизни регулатори на температура от ОМРОН и сензорен видеотерминал . Тя реализира управление по температурно времева крива удобно задавана през терминала или от  USB памет. Софтуерът предлага удобно за оператора меню и множество функции за мониторинг на процеса.
2
Той предоставя два начина за представяне на записаните данни по време на работа в графичен и табличен вид. Тази информация може да бъде прехвърлена на USB носител и използвана за попълване на дневника, който се води за всяка една такава пещ. Възможно е on line предаване на данни към централен компютър.
Разработката комбинира успешно многофункционалност и ниска цена.

3

Clip_2

Фирма ГЕМАМЕКС МОУШЪН КО най-учтиво Ви кани да посетите щанда й на Международен Пловдивски панаир – 29.09-04.10.2014г.

Ще ни намерите в палата №13  щанд 13Е16.

Пловдивският панаир Ви дава възможност да посетите безплатно изложението в периода 30.09–03.10.2014г. Необходимо е да направите онлайн-регистрация, при което ще получите електронна покана, като кликнете на този линк:

http://onlinereg.fair.bg/bg/autumn

Моля, ако желаете да Ви предоставим уникален код за достъп пишете на е-майл: office@gemamex.com , като уточните необходимата бройка. Той Ви е необходим при попълване на регистрацията и е валиден само за един посетител.

По време на изложението(29.09-04.10.2014г) ще можете да видите изделия и демонстрационни стендове в областта на задвижвания, честотни преобразуватели, програмируеми контролери, системи за визуална инспекция, фотобариери за сигурност на машините, терминали и др. на следните водещи фирми в индустриалната автоматизация:

OMRON – компоненти за фабрична автоматизация
Yaskawa – серво задвижвания и честотни преобразуватели
Yaskawa  MOTOMAN  – индустриални роботи
INVT – честотни преобразуватели, терминали и логически контролери
Estun – серво задвижвания
Linmot – линейни задвижвания
Tele – мониторинг системи
ESA – терминали и индустриални компютри
Patlite – сигнални лампи и кули

Вашето посещение ще бъде удоволствие за нас и ще се радваме на проявения от Вас интерес към продуктовата ни гама.

Президент на ГЕМАМЕКС
инж. Георги Генчев

Clip_3pokana plovdiv panair 2014

Фирма ГЕМАМЕКС е доставчик на честотни инвертори повече от 20 години. Доставихме хиляди честотни задвижвания в България и събрахме богат опит в тяхното използване, инсталиране и продължителна експлоатация.

Натрупахме ноу-хау и решихме много специални задачи с техника от OMRON, YASKAWA и отскоро INVT. Имаме екип, който определено има върхови постижения в областта на използването на честотни инвертори и асинхронни сервозадвижвания. Определено мога да твърдя, че във всички предприятия на територията на България има наши инвертори и те покриват изискванията на многостранни приложения.

Безотказна работа, върхова функционалност и пестене на енергия е това, което ни дава предимства на пазара. Отчитайки изскванията на клиентите ни и натрупания опит в областта на честотните задвижвания, създадохме нова специализирана фирма ГЕМАМЕКС МОУШЪН КО., която да отговори по-ефективно на търсенето и да предложи по-комфортно обслужване на потребителите.

Ако трябва да кажа кой тип инвертор е нашият „любимец“, то това е А1000 на YASKAWA. Той се утвърди като шампион по много показатели и е най-често прилаганият при приложения със завишени изисквания от страна на товар, умни специализирани функции и пестене на енергия. Внедряван е основно в кранове, помпи и вентилатори, големи мощности в режими на пестене на енергия, синхронизиране на оси, навивни и развивни съоръжения, конвейери и шпиндели.

Той се използва за много типове двигатели като асинхронни, синхронни и синхронни с постоянни магнити. Последният тип двигатели в комбинация с инверторите А1000 или V1000 на YASKAWA са новото ни оръжие в битката за пестене на енергия. Когато самият двигател е енергоспестяващ и в комбинация с функциите за пестене на енергия на тези инвертори, се получават неочаквано впечатляващи резултати. ГЕМАМЕКС предлага специални пакетни цени за двигател и инвертор комплект. Така предоставяме на нашите клиенти възможности за откупуване на инвестицията в много кратки срокове.

Докато доскоро инверторите се търсеха за подмяна на постояннотоковите двигатели с асинхронни двигатели и честотни управления, то големият скок в пестенето на енергия сега ще става от приложения на синхронни двигатели с постоянни магнити и честотни инвертори. Нашият партньор YASKAWA е японска компания със 130-годишен опит в областта на електродвигателите и световен лидер в областта на честотните задвижвания.

ГЕМАМЕКС МОУШЪН КО. дистрибутира нейните продукти в България и може да бъде вашият иновативен партньор при пестене на енергия в областта на електрозадвижванията. Запомнете, че става дума за скокови стойности на икономия, а енергийната ефективност е ключов фактор за нашето бъдеще.

Формулата на енергийна ефективност в задвижванията днес е честотен инвертор и сихронен двигател с постоянни магнити. Само последният използува 15% по-малко енергия за извършване на една и съща работа спрямо асинхронния двигател, като към това може да добавим и пестенето на енергия от инвертора. Комбинацията на инвертор и гореописания двигател в реални приложения може да достигне до 50% пестене на енергия.

Типични приложения засега са ескалатори, транспортни ленти и решения при вентилация, но в бъдеще машиностроителите също ще прибегнат до тези двигатели защото са по-леки от асинхронните и имат по-добри динамични характеристики. Важна особеност на тези двигатели е , че обикновено са без вградена спирачка, но пък осигуряват висок въртящ момент.

Георги Генчев, президент на ГЕМАМЕКС

Източник сп.“Инженеринг ревю“

Повече от 90 години YASKAWA произвежда продукти за целите на мехатрониката. Множество основополагащи иновации в разработката на честотни инвертори, сервозадвижвания и моушън контролери, както и изключителната надеждност на нейните изделия, направиха тази компания световен лидер. Световните постижения на компанията могат да бъдат проследени, както следва:

• 1974 г. започва серийното производство на първия транзисторен инвертор.
• 1979 г. се пуска първият инвертор с векторен контрол.
• 1985 г. е произведен първият инвертор с цифрово управление.
• 1988 г. е произведен първият нискошумов IGBT инвертор.
• 1995 г. започва серийно производство на първия векторен инвертор за общо предназначение.
• 2006 г. е пуснат в масово производство първият матричен инвертор.
• 2007 г. е произведен 10-милионният инвертор, който е от типа V1000 и е обявен за „най-иновационния продукт“ на Хановерския панаир 2007 г.

Честотните инвертори и сервозадвижванията на YASKAWA в България до 2008 г. са добре познати под търговската марка на OMRON и бяха доставяни от фирма ГЕМАМЕКС. Вече 5 години YASKAWA присъства директно на пазара чрез ГЕМАМЕКС МОУШЪН КО. Предлагаме три фамилии инвертори за ниско напрежение, за средно напрежение и матрични инвертори. Тук ще представим типовете инвертори за ниско напрежение, които са най-често търсени у нас.

J1000 – Честотен регулатор за стандартни приложения
Серията J1000 отговаря на всички изисквания на индустриалната автоматизация за приложения с променлива скорост и възможност за пестене на енергия. Предотвратява приплъзване и осигурява стабилна работа по време на промяна на товара или захранващото напрежение. Гарантира бързо спиране без необходимост от външен спирачен резистор.

V1000 – Честотен регулатор с векторно управление
Серията V1000 е инвертор с общо предназначение, покривайки нуждите на голяма част от приложения, включително използването на векторно управление при отворен контур и мотори с постоянни магнити без обратна връзка. Спира с 50% по-бързо чрез високо магнитно поле.

При промяна на товара и скоростта реагира бързо и подобрява работата на машината. Предлага онлайн автонастройка за по-висока производителност на мотора при ниски скорости. Реализира векторно управление при отворен контур за работа с мотори с постоянни магнити. Има „safety“ входове за включване във вериги за безопасност. Предлага възможност за програмиране на логически функции за интелигентни задачи за управление.

A1000 – Честотен регулатор с прецизно векторно управление
А1000 е най-високият клас инвертор на Yaskawa, който осигурявайки ни голяма експлоатационна надеждност, ползи за околната среда и пестене на енергия, както и много други функции, го прави първокласен избор. Може да управлява синхронен двигател с постоянни магнити с пълен въртящ момент при нулева скорост без необходимост от енкодер.

Притежава модернизирана Auto-tuning функция за автоматична настройка на мотора при анализиране на промените по време на работа на мотора. Предлага технология за пестене на енергия, която подобрява ефективността и производителността на машината в комбинация с асинхронни или синхронни мотори. Разполага със специални фърмуери за специални приложения като: шпиндел, позициониране, кран и подем, електрически вал и др.

L1000A – Регулатор за управление на асаньори
Серията L1000A е регулатор със специално предназначение за асансьори с 3 милиона старта при 165% изходен ток. Имаме възможност за управление на асинхронни и синхронни мотори със или без редуктори при асансьорните системи.

Има специални функции като: нов начин за компенсация на момента, предотвратявайки тресение и осигурявайки плавен старт; потискане на момента за по-плавно тръгване/спиране и по-меки характеристики на ускорения и спиране; 5 независими S-криви осигуряват перфектно возене; нов стационарен auto-tuning при работеща спирачка и спрян асансьор; мотор-контактор в съответствие с EN81-1.

Т1000 – Честотен регулатор за текстилната промишленост
Разработен е специално за управление на текстилни машини. Позволява и водно охлаждане.
За повече подробности екипът на ГЕМАМЕКС МОУШЪН КО. с удоволствие ще Ви предостави необходимите материали, консултации или помощ за оптимална настройка и пуск.

Източник сп.“Инженеринг ревю“